Nieuwspagina OndernemersprijsBLOG: Grenzeloos ondernemen begint met je eigen overtuigingen loslaten

 

Grenzeloos ondernemen. Hét thema van Ondernemersprijs Leudal 2018. Een thema dat al snel de associatie van ‘internationaal ondernemen’ oproept. Maar die vlag dekt de lading absoluut niet. Want grenzeloos ondernemen betekent vooral het verleggen van je grenzen als ondernemen; je open stellen voor hulp en samenwerking, de kansen zien van automatisering en digitalisering, innoveren,

 

Wat als de Airbnb in jouw branche op staat?

“Dat doe ik allemaal al”, hoor ik je denken. Mooi zo, vooral blijven doen. Wij zien toch dat niet geldt voor het gros van de ondernemers. 36% van de ondernemers geeft namelijk aan in de waan van de dag te weinig tijd te hebben om na te denken over groei en innovatie. Is dat erg? Het is in ieder geval een risico. Ook nu het allemaal lekker loopt in een groeiende economie. Want juist nú is de verwachting dat er innovaties op de markt komen die van de ene op de andere dag een hele branche kunnen ontwrichten. Airbnb deed het in de hotelbranche, Uber in de taxibranche. Beiden voorbeelden van doorbraakinnovaties gebaseerd op de combinatie van hoogwaardige technologie relevante maatschappelijke ontwikkelingen (deeleconomie).

 

Anders kijken is meer zien

Wil je dus ook in de toekomst groeien, dan begin dat met het verleggen van je eigen grenzen. Begin met tijd te maken om na te denken. Stop met te denken dat je het alleen het beste kunt, ondernemers die samenwerken hebben een grote overlevingskans. Investeer in innovatie als het kan, iedere euro die wordt geïnvesteerd, levert € 2,30 economische groei op. Leer anders te kijken naar personeel. Iedereen, nou ja 72% van de snelgroeiende bedrijven, heeft moeite met het vinden van gekwalificeerd personeel. Door in te zetten op de combinatie van automatisering, aantrekkelijk te worden voor jonge medewerkers én in te zetten op loyaliteit bij bestaande medewerkers kun je werken aan een voorsprong.

 

Groei- en innovatiesteun voor Limburgse ondernemers

Niet voor niets dat Janine Vos, Chief HR officer Rabobank Groep, jullie juist op dit thema zal inspireren tijdens de Ondernemersprijs op 3 oktober. Naast deze inspiratie en het hoofdsponsorschap van Ondernemersprijs Leudal doen we natuurlijk nog meer om je te helpen groeien en innoveren. Met de negen Limburgse banken hebben we namelijk Business Innovatie Team Limburg opgericht om ondernemers – zonder een bancaire bril op – te helpen met groei- en innovatievraagstukken. Business Innovatie Manager Geert Stroucken is ook aanwezig 3 oktober. Jij ook? Dan kun je die avond beginnen met het verleggen van je eigen grenzen én die van je onderneming. Graag tot ziens op 3 oktober in de Bombardon in Heythuysen.

 

Judith Philips-Hillen

Accountmanager Bedrijven, Rabobank Peel, Maas en Leudal

        
Hoofdsponsoren Ondernemersprijs 2018

Goudsponsoren